Fotók

showshowshowshowshowshow

Versenynaptár

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Legkedveltebb

St.Lőrinc Golf Club 2016. évi Match Play Bajnokság

Kedves klubtagok!

 

Hamarosan újra kezdetét veszi a nagysikerű
St.Lőrinc Golf Club
2016. évi Match Play Bajnokság.

 

Szabályok: A verseny az R & A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, és a St.Lőrinc Golf Club a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny rendezője: St.Lőrinc Golf Club

A verseny helyszíne: St.Lőrinc Golf Club, 1238. Budapest XXIII. kerület, Szentlőrinci út 19-21.

A verseny ideje: A fordulók egyéni megállapodás szerint játszhatók 1 naptári hónap időtartamon belül. Az első kör lejátszására a sorsolást követő naptól – 2016. június 1-ig – van lehetőség.

Nevezési határidő: A nevezés 2016. április 18-án 16.00 óráig adható le a St.Lőrinc Golf Club recepcióján személyesen, vagy telefonon.

Résztvevők: Minden 2016. évre érvényes St.Lőrinc Golf Club tagsággal rendelkező amatőr golfozó minimum 36-os HCP-ig. Minden játékos az éppen aktuális hendikepjével vesz részt a küzdelemben. A versenyre 36-os HCP felett nem lehet jelentkezni.

Nevezési díj: Egységesen, a teljes versenyre vonatkozóan egyszeri 2.000-, Ft. Pályahasználati tagsággal nem rendelkezőknek egyszeri 2.000-, Ft + minden fordulóban 5.000-, Ft greenfee. A 2.000-, Ft-os nevezési díjból 1.000-, Ft regisztrációs díj, 1.000-, Ft nyereményalap. A nyereményalap a bajnokság 1-4 helyezettje között kerül kiosztásra az alábbiak alapján. 1. hely 50 %, 2. hely 30 %, 3. hely (elődöntő vesztesei) 10-10 %. 
Játékszabályok

A verseny játékformája: Match play hendikep előnyök beszámításával, 18 szakaszon, nem HCP minősítő versenykörben.

Hendikep számítás: A magasabb hendikeppel rendelkező játékos a különbség ¾-ét kapja meg. (FONTOS VÁLTOZÁS AZ ELŐZŐ ÉVEKHEZ KÉPEST)

A verseny indítása: A St.Lőrinc Golf Club 9 szakaszos, par 36-es pályáján az 1-es tee-ről, flightonként egy párral. A párok a főtáblán sorsolással kerülnek kijelölésre.

Elütő: Mindenki az életkornak és nemnek megfelelő, standard elütőkről indul.

Match Play főtábla: a főtáblán szereplő játékosok száma a jelentkezés függvényében 16, 32, illetve 64 fő lehet.

Főtáblára kerülés: A regisztráció 2016. április 18-án 16.00 órakor lezárul. A nevezési feltételeknek megfelelő, és a nevezési díjat befizető játékosok táblára sorsolására nyilvánosan kerül sor. Ha a jelentkezők létszáma meghaladja a 16 főt, de nem éri el a 32 főt (vagy eléri a 32 főt, de nem éri el a 64 főt), a 16-os (vagy 32-es) főtáblára kerülésért selejtező kört kell tartani. A jelentkezési létszámtól függően kisorsolásra kerülnek azok a játékosok, akik automatikusan a főtáblára kerülnek, valamint kisorsolásra kerülnek azok, aki selejtező kört játszanak a főtáblás helyekért. Nincs kiemelés, a sorsoláson mindenki egyenlő eséllyel indul. A selejtező, valamint a selejtezőt követő első kör lejátszására a sorsolást követő első naptól 2016. június 1-ig van lehetőség.

A játék lefolyása: A match play körökben az egymás mellé került pároknak 1 naptári hónap áll rendelkezésre a match play verseny lejátszására, a győztes megnevezésére. Amennyiben nem sikerül megállapodni egy időpontban sem, akkor azt a Versenybizottság jelöli ki. Ha csak az egyik versenyző jelenik meg a megadott időpontban versenyre felkészült állapotban, akkor az a játékos a match play forduló győztese. Ha egyik játékos sem érkezik meg a megadott időpontra, akkor a Versenybizottság sorsolással dönt a továbbjutásról. Ha egy játékos nem áll ki ellenfelével, úgy automatikusan a másik jut tovább a következő körbe. A játékosok elérhetőségeiben a recepció nyújt segítséget. A játékosok kötelesek a Match Play kör megkezdését bejelenteni a recepción. A 18 szakaszos kört egyhuzamban kell lejátszani, ettől eltérni csak különösen méltányolható okból lehet (pl. sötétedés).

Amennyiben a 18 szakasz lejátszását követően döntetlenre áll a mérkőzés, akkor az 1-es szakasztól kezdődően, az első nyert szakaszig játszott játék során (a hendikep figyelembe vétele nélkül) dől el, hogy ki nyeri a fordulót.

Score-kártya: A játékosok kizárólag a Versenybiztosság által kiállított és a recepción átvett score-kártyát használhatják az eredmények regisztrálására. Az aláírt score-kártyának a játék befejezését követően, a lehető legrövidebb időn belüli leadása a nyertes feladata. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

A döntő: A 2016. évi Match Play bajnokság döntőjére a versenybizottság által megnevezett időpontban kerül sor.

Eredményhirdetés: Az utolsó fordulót követően azonnal, valamint ünnepélyes formában a verseny végét követő első társasági versenyen.

Díjazottak: 1. helyezett: a St. Lőrinc Golf Club 2016. évi Match Play Bajnoka, a nyereményalap 50%-a voucher formájában, 2. helyezett: a nyereményalap 30%-a voucher formájában, 3. helyezettek (elődöntő vesztesei): 10-10%-a voucher formájában.

Versenybizottság: Dr. Horváth M. Gábor, Dr. Puchele István, Horváth Róbert

Óvási díj és határidő: Az óvás az adott forduló befejezését, az aláírt score kártyák leadását követő fél órán belül írásban nyújtandó be. Óvási díj: 10.000-, Ft.

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges.

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a résztvevők felelőssége.

A versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek nincs helye.

A versenybizottság a változtatás jogát fenntartja.

Jó játékot és jó versenyzést kíván a St.Lőrinc Golf Club valamint a Versenybizottság!

Kövess minket

Maps

loading map...
Click item below to move to